Vad får du egentligen ut av ett kollektivavtal? Ta reda på svaret på vårt webinar

Vad får du egentligen ut av ett kollektivavtal? Ta reda på svaret på vårt webinar

Går du i valet och kvalet kring om du ska skaffa kollektivavtal? Välkommen till Almegas webinar "Vad får jag för pengarna?" den 27 oktober – först till kvarn!

Tidigare var fackförbunden mer aktiva i jakten på arbetsgivare och företag för att få dem att teckna kollektivavtal.

I de nya kompetensintensiva branscherna är de anställda sällan fackligt organiserade. Nu är det istället arbetsgivarna som i större utsträckning själva väljer att teckna ett avtal.

Så vad har dagens digitalt drivna entreprenörer egentligen för nytta av att gå med i en arbetsgivarorganisation och teckna kollektivavtal? 

Det kommer vi att avhandla på Almegas webinar den 27 oktober – anmäl dig här

Men redan nu kan Ulrika Kohlin, som jobbar med marknadsfrågor på Almega, ge några argument:

1. Få skräddarsydda villkor för din bransch

Med kollektivavtal kan man få tillgång till branschanpassade arbetsvillkor som annars kan vara svåra att få tillämpa. Ulrika tar nattarbete som ett exempel. Enligt lag är det förbjudet och kan innebära onödigt mycket administration för bolaget – om det ens är möjligt.

2. Spara tid och pengar på pensionen

Det fina med kollektivavtalet är att du som enskilt företag får ta del av massans kraft. ”Med kollektivavtal kommer du åt upphandlade försäkringar som är framtagna för flera miljoner kunder samtidigt. Alla avgifter är därför pressade. Dessutom slipper du förhandla om pensionen med varje enskild anställd, utan kan bara hänvisa till kollektivavtalet. Det sparar väldigt mycket tid.”

3. Vinn fler upphandlingar

I allt fler sammanhang ses kollektivavtalet som en hygienfaktor. Det innebär att det kan finnas med som krav i upphandlingar, framförallt från kommun, landsting och myndigheter att du som leverantör är kollektivavtalsansluten. 

4. Få hit global kompetens

Alla kunskapsintensiva bolag vet hur knivigt det kan vara att anställa från andra länder. Att ansöka om arbetstillstånd för en person utanför EU kostar både tid och pengar, och kräver noggrann dokumentation kring lön, försäkringar och arbetsvillkor. Därefter ska facket ge sitt utlåtande. Att inte ha kollektivavtal försvårar processen betydligt. 

5. Stärk arbetsgivarvarumärket

En extra trygghet när det gäller pensioner, arbetstider och försäkringar är inte bara intressant för de befintliga anställda. Det skickar också en tydlig signal till framtida talanger om företagets seriositet och långsiktighet. 

”Tjänstepensionen är för många den viktigaste och tydligaste fördelen, men man får komma ihåg att kollektivavtalet bara är ett grundfundament. Ovanpå det kan arbetsgivaren förstås krydda på med olika extra förmåner. I dagens talangjakt blir employer branding allt viktigare, och då är kollektivavtalet en utmärkt grund att stå på.”

På webbinariet berättar vi om hur kollektivavtal kan vara riktigt lönsamt för dig som arbetsgivare och hur du får stora möjligheter att kunna anpassa avtalen efter din branschs behov och förutsättningar. Du får också möjlighet att ställa alla dina frågor på temat. 

Anmäl dig nu till Almegas webinar "Kollektivavtal – vad får jag för pengarna?" den 27 oktober klockan 09–10. Det är kostnadsfritt och du deltar enkelt online.

Läs fler artiklar
LÄS MER