ABG har genomfört stabiliseringsåtgärder i Readlys aktie

Readly
ABG har genomfört stabiliseringsåtgärder i Readlys aktie

Maria Hedengren, vd Readly. Foto: Press

Finwire / Breakit

Mäklare har stödköpt för att hålla uppe kursen.

I mitten av september tog den digitala magasinstjänsten Readly steget in på Stockholmsbörsen. 

Aktien har sedan dess gått trögt och vid stängning på torsdagseftermiddagen låg kursen på 55,40, ner 9 procent från introduktionskursen på 59 kronor. 

Nu berättar bolaget i ett pressmeddelande att mäklaren ABG Sundal Collier har vidtagit åtgärder för att stabilisera kursen. 

Totalt har aktier för över 50 miljoner köpts mellan 23 och 28 september.

ABG Sundal Collier är stabiliseringsansvarig för aktien och har som mål att hålla marknadspriset på en nivå som är högre än vad som annars kan vara rådande på marknaden. De får genomföra åtgärder fram till 30 dagar efter noteringen enligt avtalet som presenterades i samband med noteringen.

Utökar samarbetet med Aftonbladet

I ett separat pressmeddelande berättar Readly att de har tecknat ett avtal med Aftonbladet som gör att man nu kan läsa Aftonbladet och Sportbladet via tjänsten.

Inga detaljer om avtalet nämns men Aftonbladet kommer att få ta dela av  Readlys data- och annonsstatistik vilket kan hjälpa tidningen optimera innehåll och annonsutrymme.

"Efterfrågan bland våra läsare är stor och vi ser fram emot att bidra till att öka Aftonbladets räckvidd. Med den stora mängd data vi tillgängliggör ser vi också en stor potential framledes att stärka Aftonbladets insiktsbaserade optimering av hela affären", säger Daniel Hamrin, nordisk innehållschef på Readly.

Läs fler artiklar
LÄS MER