Annie Lööf om kollapsade las-samtalen: "Jag hoppas att viljan kan plockas fram"

Politik Breakit Live
Annie Lööf om kollapsade las-samtalen: "Jag hoppas att viljan kan plockas fram"

Annie Lööf.

Tobias Blixt

Reporter

Det var nära men ändå så långt borta när las-förhandlingarna brakade samman i natt. När Annie Lööf gästade Breakit Live för att diskutera de misslyckade diskussionerna så uttryckte hon sin besvikelse över resultatet.

Under natten mot torsdagen kollapsade förhandlingar om en förnyad arbetsrätt. Det innebär att frågan nu hamnar i politikernas knä och mycket tyder på att det innebär att las-utredningens förslag kommer att läggas fram i Riksdagen.

“Jag är väldigt besviken över att man inte nådde fram", säger Centerpartiets partiledare när hon gästar Breakit Live på torsdagen.

"När jag gick och la mig igår kväll så var alla signaler jag fick att man kommer att komma överens. Sen vid halv ett-tiden så började telefonen att ringa och jag fick besked om att det inte blev någon deal”.

Under dagen har flera av januariavtalets partier öppnat för att parterna ska få mer tid på sig. Det öppnar även Annie Lööf för.

I grunden tycker jag att det vore bra om parterna kan enas och att det är det vi genomför. Men gör dem inte det kommer politiken att gå in och ta ansvar för vi behöver en lagstiftning som passar dagens moderna näringsliv för den gör inte det idag", säger Annie Lööf.

Du sätter en blåslampa i baken på dem?

“De har haft det rätt länge. När januariavtalet slöts i januari så, de har haft ett och ett halvt år på sig. Förhandlingarna som brakade samman i natt har pågått i tre år”, säger Annie Lööf.

På en fråga om hur lång tid de kan behöva på sig svarar hon.

“Det var inte tiden tror jag som spelade roll här, det handlar snarare om viljan. Jag hoppas att viljan kan plockas fram och att man kan göra de svåra avvägningarna och besluten som krävs. Det hade varit det bästa.”

Det kan de havererade las-förhandlingarna innebära för Sveriges entreprenörer – läs här.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER