Brick håller dina teknikprylar vid liv – nu tar de sina powerbanks till Tyskland

Brick
Brick håller dina teknikprylar vid liv – nu tar de sina powerbanks till Tyskland

Towe Boström

Reporter

“Vi är övertygade om att Bricks tjänst kommer bli en självklar del av mångas vardag”, säger Bricks grundare Emil Esselin.

Den svenska startupen Brick satsar på att hyra ut powerbanks i svenska städer. Konceptet går ut på att du laddar ned appen, hittar din Brick-station och sedan hyr en powerbank för att ladda exempelvis mobilen eller surfplattan. 

Brick grundades av Emil Esselin under förra året och bolaget har tagit in pengar från venture-studion Redmind. I somras berättade Emil Esselin att Brick upplevde en dipp i början av corona, men att de sedan börjat växa snabbt igen. Bolaget har tidigare kommunicerat ut målsättningen att placera ut 1.000 laddstationer i Sverige samt att locka 50.000 användare i år. 

Nu ger sig Brick ut i världen med Tyskland som första anhalt, där runt 60 laddningsstationer kommer att finnas på plats i Berlin. 

”Denna typ av tjänst är mycket populär i Asien sedan flera år tillbaka men i nästan hela Europa saknas en motsvarighet. Vår ambition har från början varit att ta batteriladdning bortom Sveriges gränser och skapa ett transnationellt ekosystem för mobilladdning”, säger Emil Esselin. 

I Sverige arbetar Brick bland annat med ICA-handlare, hotell och barer. Emil Esselin konstaterar att delningsekonomin växer och tar en allt större plats i vårt dagliga liv. 

“Det som blir avgörande för att allt det här ska funka är att vi har batteri på mobilen och det är där vår tjänst kommer in. Vi är övertygade om att Bricks tjänst kommer bli en självklar del av mångas vardag”, säger Emil Esselin. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER