Ny besvikelse från Twitter - antalet användare har slutat växa

Breakit - Ny besvikelse från Twitter - antalet användare har slutat växa

Jack Dorsey, vd och medgrundare Twitter. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Aktien föll på onsdagskvällen efter rapporten.

Problemen för mikrobloggen Twitter fortsätter. När vdn och medgrundaren Jack Dorsey sent på onsdagskvällen svensk tid levererade rapporten för det fjärde kvartalet gjorde aktiemarknaden tummen ner.

Direkt efter rapporten släppts föll aktien med dryga fyra procent. Investerarna var framför allt besvikna över att antalet användare inte växte under det fjärde kvartalet. Analytikerna hade förväntat sig en ökning till 324 miljoner användare men det blev i själva verket bara 320 miljoner användare, vilket var lika mycket som kvartalet innan.

Om man räknar bort sms-användarna så sjunker till och med antalet användare på månadsbasis - från 307 miljoner/månaden under det tredje kvartalet till 305 miljoner/månaden det sista kvartalet 2015.

Bolagets försäljningsprognos för det första kvartalet 2016 blev också en besvikelse för aktiemarknaden. Analytikerna hade förväntat sig en omsättning på 627 miljoner dollar men Twitter guidar nu för en försäljning på endast 595 miljoner dollar till 610 miljoner dollar.

Omsättningen för det fjärde kvartalet 2015 slutade på 710,4 miljoner dollar viket var marginellt bättra än vad marknaden hade förväntat sig. Twitter gjorde en förlust på 90 miljoner dollar det sista kvartalet i fjol - en klar förbättring jämfört med samma period 2014 då förlusten slutade på 125,4 miljoner dollar.

Läs fler artiklar
LÄS MER