Breakit till börsen – nu går jag igång på alla cylindrar

Breakit Lundells vecka
Breakit till börsen – nu går jag igång på alla cylindrar

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Hösten har inletts med en rad nya noteringar av svenska bolag – nu flaggar Breakits Stefan Lundell för en till.

Första gången jag fick en seriös fråga att börsnotera Breakit skrattade jag gott.

Det kändes då, jag tror det var 2018, som en helt galen idé. 

Inte för att det nödvändigtvis skulle vara omöjligt att genomföra. Betydligt sämre bolag har letat sig in på någon av de mindre nogräknade handelsplatserna. Nej, jag avfärdade idén helt enkelt för att det inte skulle vara seriöst och ansvarsfullt att sälja på en massa småsparare ett så omoget bolag som Breakit var i det läget.

Men när jag häromdagen fick samma fråga blev min reaktion en helt annan.

Och det berodde inte bara på  att det denna gång var en av våra största ägare som kom med förslaget. 

Jag lyssnar i och för sig alltid noga på allt vad kloka styrelseledamoten Fredrik Persson har att säga – men denna gång spetsade jag öronen extra mycket.

Fredrik förordade inte kategoriskt en notering. Hans poäng var att vi skulle bygga Breakits organisation och fokus så att bolaget är redo för börsen. Det innebär inte att vi i slutändan noteras men det ska vara ett alternativ på kanske två, tre års sikt.

Jag gick verkligen igång på idén. Rent rationellt fanns det mycket som talade för en notering. Lyckas vi med vår tillväxtresa som vi redan nu kommit en bra bit på skulle vi kunna erbjuda potentiella investerare ett snabbväxande, lönsamt bolag med en stor andel återkommande intäkter.

Lägg därtill ett etablerat och (faktiskt!) positivt laddat varumärke med stor potential att växa in i nya vertikaler så har vi garanterat en bra “story” att sälja in till börsen.

Jag såg allt det där och även ett gäng andra möjligheter som alltid följer med en notering.

Men det var inte det som gav mig den riktigt stora energiboosten. Nej, det var istället äventyret och den nya erfarenheten som en resa mot börsen skulle ge mig.

Jag är en extremt energi- och lustdriven person. Det är den här typen av nya utmaningar som får mig att studsa upp ur sängen på morgonen. 

Inga beslut är tagna. Det är vd, styrelsen och aktieägarna som avgör. Men jag personligen har redan börjat ställa in siktet mot börsen.

Har jag ännu en gång dragit en förhastad slutsats – vad tycker du?

Trevlig helg!

Ps. Jag utgår ifrån att du spanar in vår skvallerspalt Off the record? Den här veckan avslöjar jag att ett stort e-handelsbolag jagar nya ägare och en misstänkt läcka i Klarna. Plus en massa andra kul och smarta spaningar från mina kollegor. In och läs nu!

Läs fler artiklar
LÄS MER