Bytedance övertygade om kinesiskt godkännande för Tiktok-affär

OracleBytedanceSociala medier

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Bolaget kan gå till börsen.

Kinesiska teknikjätten Bytedance är allt mer övertygade om att de kinesiska myndigheterna kommer acceptera Oracles minoritetsköp i videoappen Tiktok. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Det uppges att Peking kommer tillåta Oracles investering så länge den viktiga tekniken, AI-algoritmen som styr Tiktoks tjänst, inte hamnar i händerna hos den amerikanska teknikjätten.

Men även om Kina skulle ge grönt ljus återstår även att USA:s president Donald Trump gör det samma. Hans bannlysning av Tiktok på nationella säkerhetsskäl är vad som har föranlett Bytedances försök att sälja appens amerikanska verksamhet.

På torsdagen skrev nyhetsbyrån att ändringar gjorts i avtalet mellan Bytedance och Oracle som stillar de amerikanska myndigheternas oro kring den nationella säkerheten.

Separat rapporterar nyhetsbyrån om att den nya Tiktok-verksamheten, med Oracle ombord, planerar att gå till börsen inom ett år. Det nya företaget kommer att heta Tiktok Global, enligt finansminister Steve Mnuchin.

Läs mer