Nent Group höjer mål till 3 miljoner Viaplay-abonnenter vid slutet av 2020

Nent Streaming Media
Nent Group höjer mål till 3 miljoner Viaplay-abonnenter vid slutet av 2020

Nents vd Anders Jensen, till höger. Foto: TT/Press

Finwire / Breakit

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Group höjer sitt mål för antalet betalande Viaplay-abonnenter till 3 miljoner vid slutet av 2020.

Det nya målet innebär att Viaplay adderar fler än 700.000 betalande abonnenter under 2020, jämfört med tidigare mål på 600.000 abonnenter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya målet innebär en årlig abonnenttillväxt på mer än 30 procent och ska jämföras med tidigare kommunicerad årlig tillväxt på 29 procent från 2,72 miljoner abonnenter i slutet av juni.

Nent Group höjde i juni sitt årsmål för nya abonnenter till 600.000.

Tittandet på Viaplay fortsatte att öka under sommaren, där det totala antalet strömmade minuter i Norden växte med 34 procent under juli och augusti, vecka 27-35, jämfört med samma period förra året. Vad gäller sportinnehåll ökade antalet tittade minuter med 52 procent och antalet transaktioner i Viaplay Store ökade med 39 procent.

"Bredden och djupet av Viaplays erbjudande är oöverträffade och vi fortsätter att slå förväntningarna. Den här senaste höjningen av vårt mål för betalande abonnenter visar på relevansen av vårt erbjudande och styrkan i vår strategi. Den skulle ta oss till 3 miljoner-milstolpen i Norden, med fjärde kvartalet som det starkaste av de två återstående kvartalen. Viaplay är en unik nordisk framgångssaga inom streaming med högt engagerade tittare. Nu ser vi fram emot att välkomna fler kunder både i Norden och på nya marknader när Viaplay lanseras i Baltikum nästa år", kommenterar Anders Jensen, vd och koncernchef i Nent Group.

Nent Group kommer att meddela ytterligare information på kapitalmarknadsdagen som hålls virtuellt den 10 november.

Läs fler artiklar
LÄS MER