Bankchefer och Klarna-topp biffar upp rabattappen Wrapps styrelse

Breakit - Bankchefer och Klarna-topp biffar upp rabattappen Wrapps styrelse
Uppe till vänster: Synnöve Trygg, nere till vänster: Niklas Zennström. Till höger: Michael Rouse. Foto: JESSICA GOW / TT/Press
Olle Aronsson
Olle Aronsson
Medgrundare och ansvarig utgivare

Styrelseproffset Synnöve Trygg som var vd för SEB:s kortbolag i 20 år är en av de nya ledamöterna som gör Niklas Zennström sällskap.

Olle Aronsson
Olle Aronsson
Medgrundare och ansvarig utgivare

Synnöve Trygg var chef för storbankens kortverksamhet fram till 2013. Numera sitter hon bland annat i styrelsen för börsnoterade Nordax och Mastercard Europe.

Wrapps vd Aage Reerslev säger att hon inte representerar någon ägare, utan har valts in i styrelsen för sin branschkompetens.

“Synnöve har kommit in för att vi behövde någon som vi kunde bolla tankarna med vad gäller allt som händer i bankvärlden, med omregleringar och nya förutsättningar. Det gäller framför allt hennes kunskap om bankernas kortverksamhet. Hon har också ett synnerligen bra internationellt kontaktnät”, säger han.

Klarna, som investerade i Wrapp under sensommaren 2015, har också utsett en ledamot. Betalbolagets kommersiella chef Michael Rouse sitter numera i Wrapps styrelse.

Innan han kom till Klarna förra året var han chef för lojalitetsprogrammet på American Express i USA.

Den nya delägaren Nordea har utsett Niklas Ilebrand, ansvarig för strategifrågor inom konsumentdelen av banken, till ledamot i Wrapp.

Dessutom sitter sedan tidigare Niklas Zennström i styrelsen på riskkapitalbolaget Atomicos mandat. Där samsas han med Hjalmar Winbladh, numera partner på Atomicos konkurrent EQT Ventures, som representerar sig själv som medgrundare och aktieägare i Wrapp.

“Det är en grupp personer som är synnerligen insatta i allt som har med internetteknologi och lojalitesprogram att göra. Den är väldigt stark och perfekt anpassad efter våra behov”, säger Aage Reerslev.

Läs fler artiklar

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
Läs nästa artikel