Bankchefer och Klarna-topp biffar upp rabattappen Wrapps styrelse

Breakit - Bankchefer och Klarna-topp biffar upp rabattappen Wrapps styrelse

Uppe till vänster: Synnöve Trygg, nere till vänster: Niklas Zennström. Till höger: Michael Rouse. Foto: JESSICA GOW / TT/Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Styrelseproffset Synnöve Trygg som var vd för SEB:s kortbolag i 20 år är en av de nya ledamöterna som gör Niklas Zennström sällskap.

Synnöve Trygg var chef för storbankens kortverksamhet fram till 2013. Numera sitter hon bland annat i styrelsen för börsnoterade Nordax och Mastercard Europe.

Wrapps vd Aage Reerslev säger att hon inte representerar någon ägare, utan har valts in i styrelsen för sin branschkompetens.

“Synnöve har kommit in för att vi behövde någon som vi kunde bolla tankarna med vad gäller allt som händer i bankvärlden, med omregleringar och nya förutsättningar. Det gäller framför allt hennes kunskap om bankernas kortverksamhet. Hon har också ett synnerligen bra internationellt kontaktnät”, säger han.

Klarna, som investerade i Wrapp under sensommaren 2015, har också utsett en ledamot. Betalbolagets kommersiella chef Michael Rouse sitter numera i Wrapps styrelse.

Innan han kom till Klarna förra året var han chef för lojalitetsprogrammet på American Express i USA.

Den nya delägaren Nordea har utsett Niklas Ilebrand, ansvarig för strategifrågor inom konsumentdelen av banken, till ledamot i Wrapp.

Dessutom sitter sedan tidigare Niklas Zennström i styrelsen på riskkapitalbolaget Atomicos mandat. Där samsas han med Hjalmar Winbladh, numera partner på Atomicos konkurrent EQT Ventures, som representerar sig själv som medgrundare och aktieägare i Wrapp.

“Det är en grupp personer som är synnerligen insatta i allt som har med internetteknologi och lojalitesprogram att göra. Den är väldigt stark och perfekt anpassad efter våra behov”, säger Aage Reerslev.

Läs fler artiklar
LÄS MER