Årets viktigaste SaaS-företag ska koras – är det dig vi ska hylla?

SaaS summit
Årets viktigaste SaaS-företag ska koras – är det dig vi ska hylla?

Juryn till Årets SaaS-företag 2020.

Breakit

Nu kan ditt bolag bli utsett till Årets SaaS-företag 2020! Vinnaren koras på SaaS Summit den 8 oktober – nominera idag.

SaaS-branschen har blivit en kokande kittel av spännande bolag inom mängder av nischade områden. Vi på Breakit har länge följt utvecklingen och det har blivit uppenbart att några av Sveriges just nu hetaste företag arbetar med SaaS.

Den senaste tiden har vi bland annat kunnat berätta om duon som har skapat en vinstmaskin, de många lärdomarna från att bygga ett miljardbolag, liksom de hemliga superklippen i tre stora SaaS-affärer.

Samtidigt såg vi att det saknades en aktör som tog ett helhetsgrepp om branschen.

Det resulterade i att vi i år bestämde oss för att satsa stenhårt på fenomenet. Så sent som förra veckan presenterade vi den stora SaaS-rapporten, där man kunde läsa om de 50 största aktörerna på marknaden. Sedan tidigare har vi också presenterat eventet SaaS Summit 2020 – en heldag där vi samlar hela Norden för att dela lärdomar och kunskap med varandra. 

Nu presenterar vi nästa stora nyhet – Årets SaaS-företag 2020.

“Det finns massor av grymma entreprenörer som satsar på att bygga hållbara och snabbväxande bolag inom SaaS. Vi vill att de ska belönas för sitt arbete och för inspirationen de ger till nästa generations SaaS-bolag”, säger Olivia Lindström, eventchef på Breakit.

Till hjälp har Breakit samlat en rad riktiga tungviktare för att kora en vinnare bland Sveriges många SaaS-företag. I juryn hittar vi bland annat Cloud Capital-grundaren Johan Crona, Hannah Meiton från Sting, Benjamin Ratz på Nordic Makers, Oxx Capital-grundaren Mikael Johnsson och Jonathan Bean på Sinch.

"Vi vill fortsätta att lyfta fram SaaS som en viktig bransch i Sveriges näringsliv och på techscenen. En del av detta är att visa upp de bästa förebilderna, så att de kan sporra andra att fortsätta bygga fler grymma SaaS-bolag”, säger Johan Crona.

Från och med idag tisdag öppnar nomineringen till Årets SaaS-företag – surfa in på länken för att nominera ditt (eller någon annans) bolag och för att ta del av kriterierna. Priset delas ut på SaaS Summit den 8 oktober 2020.

I sin bedömning av bolagen kommer juryn att titta på saker som affärsmodell, tillväxt, resultat och möjligheten att skala upp verksamheten. Men verksamhetens syfte kommer också att spela in. 

“Det kommer att vara till företagens fördel om de bidrar till att skapa en bättre värld. Det är inte hela bedömningen, men vi tror att skapa affärer som på olika sätt kan göra samhället bättre”, säger Olivia Lindström.

Nomineringen är öppen till och med fredag den 2 oktober kl. 17. Skicka in din nominering här.

Läs fler artiklar
LÄS MER