Bytedance och USA diskuterar sätt att undvika Tiktok-försäljning

Bytedance Tiktok Sociala medier
Bytedance och USA diskuterar sätt att undvika Tiktok-försäljning

Finwire / Breakit

Vändning i Tiktok-härvan.

Vilka som ska köpa den populära appen Tiktok har varit en riktig snackis efter att den amerikanske presidenten Donald Trump gått ut och förbjudit appen från mitten av september.

Men nu kan det komma en vändning i historien.

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som äger Tiktok är i diskussioner med regeringen i USA om möjliga sätt att undvika en försäljning av den amerikanska verksamhet. Det uppger källor till Wall Street Journal.

Kina har ställt till det för Trump


Bakgrunden är att den kinesiska regeringen har satt käppar i hjulen för en försäljning genom exportrestriktioner. Samtidigt närmar sig en deadline där president Donald Trump sagt att Tiktok ska stängas ned om en försäljning inte sker.

Ett antal möjligheter sägs nu finnas på bordet, men en försäljning är fortfarande ett av alternativen säger insynspersonerna. Även om det inte blir en fullständig försäljning kommer det sannolikt involvera någon typ av omstrukturering av Tiktok, till exempel att företaget tar hjälp av en amerikansk partner för att säkra data.

Framför allt Microsoft, Oracle och Walmart har gemensamt visat intresse för Tiktoks amerikanska verksamhet. Även Triller, som backas av svenske Ash Pournori ska ha lagt ett bud.

Läs fler artiklar
LÄS MER