Därför har jag lagt 1 månad på att analysera Sveriges tråkigaste bolag

SaaS
Därför har jag lagt 1 månad på att analysera Sveriges tråkigaste bolag

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Stefan Lundell om industrin som alla plötsligt snackar om.

SaaS – där har du förkortningen som får det att vattnas i munnen hos några av världens smartaste investerare.

På Breakit har vi skämtsamt kallat spelarna i SaaS-segmentet för Sveriges tråkigaste bolag. Ett epitet sprunget ur det faktumet att att många av de molnbaserade prenumerationstjänsterna främsta uppgift är att ta bort en massa tråkiga arbetsuppgifter.

Men de senaste åren har det inte direkt varit tråkigt att vara vare sig investerare eller entreprenör i SaaS-kategorin. Tvärtom – och ännu roligare lär det bli. Allt tyder nämligen på att tillväxten i SaaS-industrin kommer att vara explosiv åtskilliga år framöver då allt större andel av världens mjukvara hamnar i molnet.

Därför har jag ägnat den senaste månaden åt att analysera resultaträkningar, plöja verksamhetsberättelser och pumpa både entreprenörer och investerare på information. 

Arbetet har resulterat i en 28-sidor tjock rapport där det bland annat konstateras att:

# Miljarderna strömmar in från några av Europas smartaste investerare

# En rad svenska SaaS-bolag laddar för börsen.

# Lönsamheten är extremt hög hos ett fåtal vinnare – men förlusterna oroande höga hos många av de riskkapitalbackade bolagen.

# Två storägare har i det tysta cashat in flera hundra miljoner kronor.

Jag hoppas och tror att all ni som är nyfikna på Sveriges förmodligen hetaste bransch kommer hitta en hel del matnyttig information. 

På vårt event SaaS Summit kommer jag att hjälpa till att dissekera rapporten och gå på djupet med slutsatserna. Du kommer också träffa en rad av profilerna bakom bolagen på listan på eventet. För specialpriset 950 kronor kan du nu gå på SaaS Summit och få hela den 28-sidiga rapporten på köpet (den kan också köpas separat). Här kan du anmäla dig och köpa rapporten!

Läs fler artiklar
LÄS MER