Sök

Här rullar Voi ut i Storbritannien – där de tar ny mark

VoiElsparkcykel

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vinner ny upphandling i Storbritannien.

Till en början såg corona-pandemin ut att bli ett rejält bakslag för elsparkcykelboomen. När städerna tömdes på folk försvann också åkarna och svenska Voi sa till en början upp var femte medarbetare och konkurrenten Bird sparkade 30 procent av personalen.

Men under sommaren har vinden vänt och i takt med att land efter land har öppnat upp har också politikerna ändrat inställning. I Storbritannien har utvecklingen varit tydligast och i maj hävde den brittiske transportministern förbudet mot elsparkcyklar. Istället har ett underlag för upphandlingar tagits fram till regioner som kan dela ut test-licenser till bolag som Voi.

I samband med att Voi vann en upphandling i Cambridgeshire sa vd Fredrik Hjelm att det var ett stort steg för bolaget.

“Det här är extremt viktig för oss. Det är ett bevis på att vi är ledande i det erbjudande vi har, med fokus på hållbarhet och säkerhet, liksom en bra operativ- och produktplattform", sa han till Breakit då.

Nu kan de orangea elsparkcyklarna också rulla ut i den betydligt större West Midlands-regionen med bland annat landets näst största stad Birmingham. 10.000 elsparkcyklar kommer att ställas ut i regionen som har 5,4 miljoner invånare.

Förbudet för privata elsparkcyklar kommer dock vara kvar enligt ett pressmeddelande.

Läs också: Voi mot börsen på egen hand – här är den lönsamma förklaringen

Läs mer