MTG utser sin finanschef Maria Redin till ny vd

MTG
MTG utser sin finanschef Maria Redin till ny vd

Maria Redin blir ny vd på MTG, samtidigt tar Lars Torstensson över hennes gamla roll som finanschef. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finanschefen tar ett steg uppåt – blir vd.

MTG utser sin finanschef Maria Redin till ny vd för bolaget. Hon efterträder Jørgen Madsen Lindemann som i juli meddelade sin avgång men kvarstår som rådgivare till bolaget under sin uppsägningstid. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Jag är både ödmjuk och stolt över att ta mig an den här nya rollen och leda MTG i en tid av både utmaningar och stora möjligheter", säger Maria Redin i ett pressmeddelande.

"Företaget har ett starkt arv av innovation och transformation med många begåvade människor och portföljbolag i världsklass. Vi är unikt positionerade för att leverera vårt uppdrag att bli hem för e-sport och spelunderhållning."

Styrelseordföranden David Chance gratulerar i pressmeddelandet Maria Redin till posten.

"Hon har under många år på MTG bevisat att hon är en stark och inspirerande ledare. Hon kan vår affär extremt bra och trots att vi tittade på flera extremt bra kandidater för rollen, ansåg vi att hennes bakgrund och kunskaper passade perfekt in på de krav styrelsen ställde när vi tog beslutet. 

Redin, som varit hos MTG sedan 2004, har tidigare vd-erfarenhet från spelbolaget Bet24, när MTG var ägare. Hon ses som väldigt respekterad inom koncernen och extremt insatt i affären.

IR- och kommunikationschefen Lars Torstensson blir ny finanschef i MTG, där han kommer kombinera sin nya roll med befintliga ansvarsområden.

Läs fler artiklar
LÄS MER