Sök

EQT rapporterar lägre resultat för det första halvåret

EQT
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Riskkapitalbolaget EQT rapporterar ett lägre resultat i första halvåret 2020 jämfört med samma period i fjol.

Förvaltningsintäkterna var 265 miljoner euro (264) och de totala intäkterna 264 miljoner euro (278).

Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, var 79 miljoner euro (117).

Rörelseresultatet sjönk till 62 miljoner euro (103).

Resultatet före skatt backade till 68 miljoner euro (100).

Nettoresultatet uppgick till 47 miljoner euro (95), motsvarande 0,050 euro per aktie (0,121).

Totala investeringar från EQT-fonderna under första halvåret uppgick till 2,0 miljarder euro (5,7) och totala avyttringar brutto till 0,2 miljarder euro (4,3).

Avgiftsgenerande förvaltat kapital var på 36,5 miljarder euro per den 30 juni 2020, jämfört med 36,8 miljarder euro samma period i fjol.

Investeringsgraden i nyckelfonder per den 20 augusti 2020 uppgick till 5-10 procent i EQT IX och 80-85 procent i EQT Infrastructure IV. Kapitalanskaffning för EQT IX går enligt plan och förväntas i allt väsentligt slutföras under tredje kvartalet Åtagandeperioden för EQT VIII har avslutats och EQT IX aktiverats, vilket meddelades den 14 juli 2020

Investerings- och exitaktivitet efter periodens utgång inkluderar förvärv av IFS av EQT IX, tilläggsförvärv av EQT VIII-portföljbolagen SUSE och Waystar, försäljning av ytterligare en minoritetspost i Musti Group av EQT Mid Market och förvärv av Metlifecare och EdgeConneX av EQT Infrastructure IV.

"Vi förväntar oss att marknaderna fortsätter att vara utmanande och skakiga – pandemin är långt ifrån över, och den fulla effekten på världens ekonomier återstår att se. Fast förankrade i vår motståndskraftiga affärsmodell och målmedvetna arbetssätt håller vi fast vid EQT:s strategi. Vi fortsätter att investera tematiskt och stödja portföljbolagen att rida ut denna svåra storm. Vi strävar efter att spela en aktiv roll i den "nya normala" världen efter covid-19, som ansvarsfulla, målmedvetna investerare", kommenterar vd Christian Sinding i delårsrapporten.

Läs mer