Klarna-grundarnas startup landar stort avtal med Middagsfrid

Budbee
Klarna-grundarnas startup landar stort avtal med Middagsfrid

Budbees vd Fredrik Hamilton

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

”Vi går plötsligt från att vara en lokal aktör till att bli en nationell”, säger bolagets vd.

Det är Budbee, en Stockholsbaserad startup inom spedition, som nått en överenskommelse med MIddagsfrid. Avtalet innebär att Budbee vidgar verksamheten från två till 20 städer.

Budbee har utvecklat en plattform som ska förenkla livet för speditionsbolagens chaufförer. Bolaget har själva inga egna fraktbilar och chaufförer, utan tillhandahåller en mjukvaruplattform som hjälper såväl köpare som transportbolag att hålla koll på sina körningar.

”Vi kommer att vara en unik aktör i Sverige när vi går från 2 till 20 städer. Det är inte många som kan klara av den skalningen. Plötsligt får Budbee nationell täckning och kan konkurrera med de stora transportbolagen”, säger Budbees vd Fredrik Hamilton i en kommentar och fortsätter:

”Det är ett väldigt stort kontrakt som bara större speditionsfirmor brukar klara av och vi går plötsligt från att vara en lokal aktör till att bli en nationell sådan”.

Breakit berättade i somras att Budbee tagit in finansiering från H&M:s vd Karl-Johan Perssons riskkapitalbolag, Ryska Postens grundare Daniel Pilotti samt Klarna-grundarna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson.

"Det är en betydande summa som gör att vi kan finansiera verksamheten. Nu rullar vi på", sade Fredrik Hamilton då till Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER