Sök

Apple tar bort tusentals spel från kinesiska App Store

Apple
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Rensar ut.

Teknikjätten Apple befinner sig just nu i en stor konflikt med Fortnite-skaparen Epic games. Bråket handlar om den avgift som Apple tar ut när det görs köp i appar. Epic Games försökte kringgå avgiften och det omåttligt populära spelet kastades därför ut ur Apples Appstore.

Nu kommer också uppgifter från The Information om att techjätten har tagit bort  tusentals spel från kinesiska App Store, något som kan vara oroväckande för bolagets framtid i landet. 

Apple har dragit tillbaka mer än 47.000 appar från den kinesiska appbutiken under den senaste månaden, i linje med policyförändringar. Apple ska nu eliminera ett kryphål som har tillåtit spel att säljas på plattformen även innan ett godkännande erhållits från kinesiska tillsynsmyndigheter.

The Information skriver dock att Apple Store-verksamheten i Kina bygger på ett eget kryphål, nämligen att utländska appbutiker i Kina vanligen kräver att de drivs av ett samriskbolag med en kinesisk partner.

Apple har så här långt lyckas undvika att dela källkoden för iOS i Kina med den kinesiska staten, men det kan komma att ändras givet de ökade spänningarna mellan USA och Kina.

Läs mer