Nu svarar Magine på hårda kritiken från storinvesteraren

Magine
Nu svarar Magine på hårda kritiken från storinvesteraren

Kamal Bherwani och Håkan Tranvik, styrelseordförande respektive talesperson i Magine TV.

Johanna Ekström

Reporter

Tv-bolaget Magine kritiseras kraftigt av investeraren Tommy Jacobson för bristande information. Men enligt en talespersonen är ordföranden "alltid tillgänglig".

Under måndagsmorgonen kunde Breakit berätta att en av Magines investerare, finansmannen Tommy Jacobson, är starkt kritisk till tv-bolaget. Han menar att företagets information till minoritetsägarna är näst intill obefintlig.

“Vi har försökt att få kontakt, att få någon form av normal information”, säger han.

Jacobson var via sitt riskkapitalbolag Varenne med som investerare från start i det hajpade techbolaget och äger enligt det senast tillgängliga bokslutet drygt 2 procent i Magine, till ett värde av 12,8 miljoner.

Inte heller efter artikeln har Magine varit i kontakt med Tommy Jacobson.

Under måndagen har Breakit sökt Magine för en kommentar. Först blir vi lovade en intervju med bolagets ordförande Kamal Bherwani någon gång på morgonen New York-tid (efter lunch svensk tid). Den uteblir.

Strax före 18 på kvällen svensk tid återkommer bolaget istället med en mejlkommentar från talespersonen och medgrundaren Håkan Tranvik.

Han skriver att företaget “tacksamt tar emot kommentarer och förslag” från sina delägare, att Magine har haft tio bolagsstämmor för aktieägare de senaste åren samt att styrelseordföranden “alltid är tillgänglig för samtal och möten”.

Tranvik skriver vidare: “Men informationen till aktieägare kan säkert förbättras och vi ser fram emot en bra dialog med Tommy Jacobson och för den delen alla våra aktieägare”.

Läs fler artiklar
LÄS MER