Twitter-chefen svarar på kritiken mot nya flödet och #RIPTwitter

Breakit - Twitter-chefen svarar på kritiken mot nya flödet och #RIPTwitter

Jack Dorsey, vd och medgrundare av Twitter. Foto: JD Lasica/Flickr

Jonas de Lange

Reporter

Twitters medgrundare och vd, Jack Dorsey, svarade i helgen på kritiken mot mikrobloggen.
“Twitter är live. Twitter är realtid. Twitter handlar om vem och vad man väljer att följa. Och Twitter är här för att stanna! Genom att bli mer twittrigt”, skriver han på mikrobloggen.

Vi har tidigare skrivit om att Twitter snart kan komma att vända upp och ned på sitt helt kronologiska flöde. Det har skapat ett uppror bland en del av Twitters största fans som snabbt fick #RIPTwitter att trenda på mikrobloggen.

Nu rapporterar sajten Recode att ändringarna inte alls behöver komma lika snabbt som väntat, efter att det sociala mediets vd, Jack Dorsey, försöker lugna fansen.

“Angående #RIPTwitter: Jag vill att ni alla ska veta att vi alltid lyssnar. Vi har aldrig planerat att göra om tidslinjen nästa vecka”, skriver Jack Dorsey, från sitt eget konto.

Samtidigt bekräftar han dock att flödet på sikt kommer att ändras ungefär på samma sätt som det har beskrivits tidigare.

“Titta på ‘Medan du var borta’ i toppen av tidslinjen. Det är tweets du har missat från folk du följer. Uppdaterar man flödet går man tillbaka till realtid”, skriver Jack Dorsey.

Den nya tidslinjen antas vara ett sätt för Twitter att skaffa nya användare, vilket tjänsten har haft stora problem med de senaste åren. Bland annat Snapchat har sprungit om Twitter på användarsidan.

Läs fler artiklar
LÄS MER