Sök

Svenska spelsuccén Paradox ökar – 199 miljoner i vinst senaste kvartalet

Paradox InteractiveGamingBörs

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det svenska gamingbolag Paradox redovisar en omsättning och vinst som var klart högre än väntat.

Paradox vd Ebba Ljungerud kommenterar det starka kvartalet: 

"När vi stänger böckerna för årets första halva är det med glädje jag konstaterar att vi ännu en gång levererar ett starkt finansiellt kvartal, samtidigt som vi lagt flera viktiga byggstenar inför framtiden. Andra kvartalet innebar en stor utökning av vår kapacitet och kompetens att utveckla och förlägga spel - både genom organisk tillväxt och förvärv", konstaterar Ebba Ljungerud i rapporten.

Omsättningen steg under kvartalet med 20,1 procent till 464,9 miljoner kronor (387,2). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 382.

Intäkterna för kvartalet är framförallt hänförliga till spelen Age of Wonders: Planetfall, Cities: Skylines, Europa Universalis IV, Hearts of Iron IV och Stellaris.

Rörelseresultatet landade i sin tur på 199,0 miljoner kronor (154,2). Rörelsemarginalen var 42,8 procent (39,8).

Resultatet före skatt hamnade på 197,7 miljoner kronor (154,0).

Nya speltitlar försenas

Ebba Ljungerud konstaterar samtidigt att covid-19 har påverkat bolaget.

"Covid-19 har fortsatt att vara ett betydande inslag under perioden där vår personal sedan mars arbetar hemifrån. Under senare delen av sommaren ser vi att den positiva trend vi noterat kring ökat spelande mattats av något", säger hon och fortsätter:

"Vi konstaterar också påverkan på vår produktivitet, med risk för att framför allt speltitlar som ännu inte kommunicerats blir försenade. Sammanfattningsvis lämnar vi ett operativt såväl som finansiellt framgångsrikt kvartal bakom oss med stärkta relationer till våra fantastiska fans", uppger Ebba Ljungerud.

Paradox flaggar för att releasen av Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 senareläggs till 2021.

Är du intresserad av framgångssagan Paradox? Då får du inte missa att läsa om den okända ägarstriden i Paradox – där den ene blev miljardär (och för den andre gick det sådär).

Läs mer