Här är Mikael Persbrandts första satsning som techinvesterare

Moodelizer 13
Här är Mikael Persbrandts första satsning som techinvesterare

Foto: Jessica Gow/TT och Moodelizer

Johanna Ekström

Reporter

Skådisen gör sin första startupinvestering i det Stockholmsbaserade filmmusikbolaget Moodelizer.

Breakit kan avslöja att Mikael Persbrandt i veckan har gjort sin första startupinvestering.

Genom bolaget 13, som han driver tillsammans med bland andra finansmannen Tommy Jacobson, går han in med en miljon kronor i det Stockholmsbaserade företaget Moodelizer.

Startupen har tagit fram en ny teknik för filmmusik, som gör det möjligt för den som använder tjänsten att på ett enkelt sätt anpassa musiken till olika scener i en film. 

"Vi är jätteglada över det här. Det betyder att vi får pengar som dessutom har en filmanknytning. Det är också bra och roliga människor att ha med sig", säger Moodelizers grundare Carl-Michael Herlöfsson.

Moodelizer håller för tillfället på att stänga sin andra finansieringsrunda, men vill inte avslöja några ytterligare siffror i nuläget. Under hösten har bolaget haft en betaversion av sin produkt ute och planerar att lansera tjänsten inom ett halvår. 

Tommy Jacobson, som bland annat grundat investmentbolaget Varenne, berättar att tanken med 13 är att göra just såddinvesteringar i bolag inom kulturområdet, vilket Breakit även berättat tidigare. Där passar alltså Moodelizer bra in. 

“Vi gör investeringar på mellan 100.000 kronor och max en miljon. Tanken är att vi utöver det ska kunna bidra med Mickes varumärke. I Moodelizer går vi in med en miljon, så det är maxtaket”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER