Bytte aktier mot cykel - nu säljs hans gamla bolag för 2 miljarder

Microsoft Swiftkey
Bytte aktier mot cykel - nu säljs hans gamla bolag för 2 miljarder

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT/Twitter/Swiftkey.

Sara Lindmark

Reporter

När Microsoft köpte den brittiska startupen Swiftkey blev grundarna miljonärer över en natt. Men inte Chris Hill-Scott. Han hade nämligen sålt sina aktier – för en cykel.

I veckan stod det klart att Microsoft köper Swiftkey som främst är känt för prediktiva tangentbord för smarta telefoner. Lika prediktiv var dock inte medgrundaren Chris Hill-Scott som började bygga bolaget tillsammans med Jon Reynolds och Ben Medlock 2008.

De långa och många jobbtimmarna och bristen på försäljning tärde på Hills-Scott. Till slut stod han inte ut längre utan valde att sälja sina aktieandelar till medgrundarna, för en cykel, skriver IB Times.

Det beslutet lär svida i dag. Teknologin som bygger på artificiell intelligens finns idag i över 300 miljoner smartphones och plattor över hela världen. Microsoft betalade 2,1 miljarder kronor för Swiftkey och de två grundarna ska enligt IB Times ha tjänat 300 miljoner kronor var på affären. 

“Tre personer grundade Swiftkey. Chris var en vän till Jon från skoltiden och Ben var en vän från universitetet i Cambridge. Två månader efter upprättandet av bolaget beslöt sig Chris för att lämna så Jon och Ben köpte hans andelar,” säger en talesperson för Swiftkey till IB Times.

Läs fler artiklar
LÄS MER