Klarna-grundarens egna ord från lunchen med EU-kommissionären

Klarna-grundarens egna ord från lunchen med EU-kommissionären

Cecilia Malmström och Sebastian Siemiatkowski. FOTO:TT

Breakit

Sebastian Siemiatkowski berättar här om sina intryck från träffen med den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström.

"Några korta rader. Det var roligt. närvarande var ett tiotal VD:ar och chief legal officers från Sveriges största bolag, två mindre och sedan vi.

Hur jag hamnade där är en gåta men det var roligt. Cecilia Malmström gjorde ett fantastiskt intryck - oerhört kompetent, i detaljerna och bred. Känns extremt tryggt. Men också väldigt ödmjuk. Hon var tydlig med att det fanns mer att önska på det digitala området och var helt införstådd i att moms och lokala lagar kring frakter, returer etc hindrade den fria handel inom EU som skulle gynna svensk e-handel mycket och underlätta internationell expansion.

Kändes som det fanns ett genuint intresse att lära sig och förstå mer de utmaningar vi möts av dagligen. Tror till exempel att om branschsajten E-handel.se skulle göra ett upprop och samla ihop konkreta förslag på förändringar som skulle gynna svensk e-handeloch vi lämnade över dessa så tror jag verkligen att det skulle tas på allvar. Och vi skulle kunna få se bättre förslag. Bara en tanke alltså.

Roligt och inspirerande, också att höra att e-handelsfrågorna kommit högre upp bland svenska storföretag som fanns representerade".

Läs fler artiklar
LÄS MER