Sök

Gasen i botten för Pierce – trots corona-krisen: "Enorm insats"

Piercee-handel

Henrik Zadig, vd på Pierce. Foto Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

E-handlaren fortsätter öka i krisen.

E-handelsbolaget Pierce säljer motorcykel- och motorcrossutrustning. Daniel Petersén och Stefan Rönn grundade bolaget i garaget och idag sker försäljningen via näthandeln 24MX, XLmoto och Sledstore. Idag finns man i 17 europeiska länder.

Bolaget har vuxit snabbt och sprängde förra året miljardvallen i omsättning. Och corona-krisen har inte stoppat deras tillväxt. Under det andra kvartalet ökade intäkterna med 39 procent till 472 miljoner.

"Under slutet av första kvartalet när corona-krisen slog till låg vårt fokus på att förbereda oss för det värsta"; säger Henrik Zadiq, vd på Pierce i ett pressmeddelande.

Bolaget har 80 procent av sin försäljning utanför Sverige och är beroende av att varorna ska kunna röra sig fritt över Europa och smittspridningen och talet om stängda gränser skapade en oro i bolaget.

Tog till åtgärder snabbt

"Vi gick igenom alla våra kostnader och frös en del investeringar", säger Henrik Zadig. Dessutom. började nästan hälften av bolagets anställda, ungefär 200 personer att jobba hemifrån.

"Det har varit en enorm insats av alla anställda att snabbt anpassa verksamheten till det nya läget." 

Tittar man på det första halvåret ökade bolaget sina intäkter till 780 miljoner kronor, en ökning med 28 procent jämfört med året innan.

"Nu är det tydligt att motorcykelsäsongen är igång och fler personer vill uppleva den frihet som motorcykeln erbjuder", säger Henrik Zadig.

"Vi tror oss se att personer som inte kan eller vill åka iväg på semester satsar på att njuta av sin motorcykel istället."

Läs mer