Michelle Obama släpper podd på Spotify

Spotify Streaming podcast
Michelle Obama släpper podd på Spotify

Foto: AP Photo/Vincent Thian

Tobias Blixt

Reporter

Spotify släpper en podcast med Michelle Obama som programledare.

Den kommande podden heter kort och gott The Michelle Obama Podcast och kommer att finnas tillgänglig på streamingtjänsten med start den 29 juli i år. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Min förhoppning är att den här poddserien kan vara en plats för att tillsammans utforska meningsfulla ämnen och sortera i de många frågor som vi kämpar med att besvara i våra egna liv”, säger Michelle Obama och fortsätter. 

“Kanske främst av allt, så hoppas jag att podden ska hjälpa lyssnare att öppna upp för nya konversationer - svåra konversationer - med de personer som betyder allra mest för dem. För det är så vi bygger mer förståelse och empati gentemot varandra”. 

Podcasten är ett samarbete mellan Spotify och Michelle och Barack Obamas produktionsbolag Higher Ground Productions. Av pressmeddelandet framgår att podden kommer att gästas av namn som Conan O’Brien, affärskvinnan Valerie Jarett och journalisten Michele Norris.

“På Spotify strävar vi efter att koppla samman lyssnare med världens mest äkta och intressanta röster. Vi tror att åhörare runt om i världen kommer bli inspirerade av de högst uppriktiga, mänskliga och personliga konversationerna mellan Michelle Obama och hennes gäster”, säger Dawn Ostroff, Spotifys chef för innehåll och annonsaffärer.

Det var i juni förra året som Spotify först meddelade att de hade ingått ett partnerskap med paret Obamas produktionsbolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER