Nya siffror: Rusning till nätläkarna under coronapandemin

Min doktorKryDigital vård

Foto: Istockphotos.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

“Jag tror att många har fått upp ögonen för den här möjligheten."

Breakit har flera gånger rapporterat om den kraftiga tillväxten för nätläkarna under coronapandemin. Aktörer som Kry, Min Doktor och Doktor.se har alla uppgett att de digitala vårdbesöken har fått sig en rejäl skjuts under krisen. 

Nu rapporterar Sveriges Radio att de digitala vårdgivarna har lockat drygt 800.000 besök fram till i maj i år. Vilket kan jämföras med totalt 1,1 miljoner besök under hela förra året. Från februari och mars har besöken ökat från 135.000 under 2018 till 219.000 besök i år.

“Jag tror att många har fått upp ögonen för den här möjligheten. Dessutom har man en tillgänglighet man kanske inte alltid har i den fysiska vården. Jag tror att det kommer att fortsätta, successivt också öka, ju fler folk som upptäcker det här", säger Kent Bobits, verksamhetsutvecklare för e-hälsa på Region Sörmland.

Sveriges Radio skriver också att regionerna har betalat ut totalt 370 miljoner kronor till de digitala vårdgivarna fram till mitten av juni. Under hela fjolåret var den siffran totalt drygt 520 miljoner kronor.

Läs mer