Sök

Så går det för Kinnevik

Kinnevik

Cristina Stenbeck och Kinneviks vd Georgi Ganev Foto:TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"En bekräftelse av vår strategi”.

Under måndagen presenterade Kinnevik sin senaste delårsrapport. Här framgår det att substansvärdet uppgick till 89 miljarder kronor under det andra kvartalet, en ökning från de 64 miljoner kronor som redovisades under det tidigare kvartalet. 

I vd-kommentaren skriver Georgi Ganev att digitaliseringen tagit ett stort kliv framåt under en tid när en stor del av världen varit nedstängd.

”I en osäker och svår tid orsakad av Covid-19 så är jag stolt över att våra digitala bolag tagit sig an utmaningen och erbjuder tjänster som konsumenterna verkligen värdesätter, vilket är en bekräftelse av vår strategi”, skriver Georgi Ganev. 

Under kvartalet uppgick de totala investeringarna till 400 miljoner kronor, i bland annat Cityblock och Cedar. Kinnevik konstaterar att deras hälsovårdsportfölj fortsätter att växa och nu utgör 17 procent av portföljvärdet. 

"Digitaliseringen har accelererat och flera av våra investeringshypoteser har validerats, inte minst när det gäller våra bolag i digitala hälsosektorn" sa Georgi Ganev i en intervju med Affärstidningen. 

Nettokassan uppgick till cirka 5,5 miljarder kronor vid kvartalets slut. 

Bland de senaste händelserna nämns försäljningen i Zalando, som genererat 6,7 miljarder kronor i försäljningsintäkter. Som ett resultat av affären har Kinnevik beslutat om att föreslå en extra utdelning på totalt 1,9 miljarder kronor. 

Läs mer