Sök

SaaS-tjänsten Finch 3D ska avlasta arkitekter – nu plockar de in kapital

Finch 3DSaaSSaaS summit

Teamet bakom Finch 3D. Foto: Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Ska hjälpa arkitekter att fokusera på det som är viktigt.

Finch 3D:s mjukvara ska automatisera en del av arkitekternas arbete, och hjälpa till att fatta beslut med hjälp av AI och automatiseringar. 

Tanken är att det ska frigöra mer tid för arbetsuppgifter som till exempel bidrar till de globala hållbarhetsmålen. 

Bolaget har grundats av arkitektparet Pamela Nunez Wallgren och Jesper Wallgren, tillsammans med Martin Kretz, som tidigare varit tech lead på Sony. 

“Vårt mål är att demokratisera användandet av generativ design för att låta fler arkitekter få fokusera på att skapa god arkitektur”, säger Pamela Nunez Wallgren, vd på Finch 3D, i en kommentar.

Satsar globalt nästa år

Nu får bolaget in 5 miljoner kronor från bland annat Almi Invest och Helsingborgs-baserade ängelnätverket Loop capital. 

Finch 3D.s betaversion har testats av två av världens största arkitektbyråer och målet är att få ut tjänsten globalt under 2021. Just nu genomförs pilotprojekt i Oslo, Stockholm och Dubai.

“Grundarna har skapat en användarvänlig produkt som redan under beta-versionen fått traction från globala aktörer. Byggsektorn är en bransch där digitalisering ännu är i sin linda och användning av AI inom arkitektur har en stor potential”, säger Ann-Sofie Hörlin, Investment Manager på Almi Invest.

Intresserad av Saas? Då får du inte missa vårt stora succéevent Saas Summit 2020 – Nordens främsta mötesplats inom SaaS. Läs mer här och säkra din plats redan nu!

Läs mer