Fingerprint slår förväntningarna i stark kvartalsrapport

Breakit - Fingerprint slår förväntningarna i stark kvartalsrapport

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Både omsättning och lönsamhet var under fjärde kvartalet bättre än analytikerna väntat sig.

Bolaget hade under de tre sista månaderna 2015 en försäljning på 1351,5 miljoner kronor med en bruttomarginal på 46 procent. Det var något bättre än väntat på båda punkterna.

Förväntningarna låg runt 1300 miljoner kronor i omsättning med en bruttomarginal på 44-45 procent.

Jämfört med motsvarande period förra året innebär försäljningen en tillväxt med 1187 procent.

Göteborgsbaserade Fingerprint Cards, som utvecklar sensorer för fingeravtrycksigenkänning till mobiltelefoner och surfplattor, höjer också sin försäljningsprognos för helåret 2016 från ett spann på 6.500-8.500 miljoner kronor till ett spann på 7.000-8.500 miljoner kronor.

En rad internationella så kallade gamfonder har inför rapporten blankat Fingerprint-aktien, i förhoppning om att torsdagens bokslut skulle bli en besvikelse. Så blev alltså inte fallet.

Bolagets vd Jörgen Lantto skriver i bokslutet att bolaget fortsätter att ta marknadsandelar inom så kallade touchsensorer för smarta mobiltelefoner.

"Under fjärde kvartalet lanserades 18 smartphones med våra touchsensorer från smartphonetillverkare inkluderande Huawei, Xiaomi, Lenovo, LG och ZTE, vilka samtliga tillhör de sju största smartphonetillverkarna i världen", skriver han.

Läs fler artiklar
LÄS MER