MQ:s konkursförvaltare anses jävig – byts ut

MQKonkurs

Lars-Henrik Andersson

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ersätts efter begäran från Kronofogden.

Tingsrätten i Göteborg väljer att entlediga MQ:s konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson från sitt uppdrag. Detta då förvaltaren anses vara jävig. Det rapporterar branschsajten Market

LÄS OCKSÅ: Spelet bakom MQ:s försäljning – så mycket betalade Mats Qviberg (den riktiga siffran)

Breakit har tidigare avslöjat att Kronofogden i Göteborg genom Tillsynsmyndigheten i konkurser anklagade konkursförvaltaren för jäv och att de önskade att han skulle fråntas sitt uppdrag som förvaltare i konkurserna i både MQ och Joy. Orsaken var personkopplingar som skulle kunna påverka en objektiv granskning av de inblandade i konkursen. 

“Jag motsätter mig det med backning av banken, som också yttrar sig till stöd för mig”, sa Lars-Henrik Andersson i en kommentar till Breakit då.

Nu rapporterar alltså Market att Tingsrätten valt att gå på Kronofogdens linje. Myndigheten har pekat på att konkursförvaltaren och MQ:s styrelseordförande Clas-Göran Sylvén bland annat har varit styrelseledamöter i samma bolag och att Lars-Henrik Andersson även varit ombud för MQ när de förvärvade Joy Shop under 2016.

Tingsrätten ska inte ha ansett det tillräckligt att utse en medförvaltare från firman där Lars-Henrik Andersson arbetar. Istället har Marek Zdrojewski utsetts till ny förvaltare i konkursen.

Läs mer