Analyshus: Det här får aktien i Fingerprint att lyfta i morgon

Breakit

Pekar ut konkreta mått på vad som krävs för ett positivt mottagande av aktiemarknaden.

Det är analyshuset Remium som i ett kundbrev ger sin syn på hur torsdagsmorgonens kvartalsrapport från sensortillverkaren Fingerprint Cards ska tolkas. 

Remium slår fast att om omsättningen fjärde kvartalet hamnar över 1.300 miljoner kronor så är det en stark signal till marknaden. Vidare betecknar Remium en bruttomarginal på minst 45 procent som ett styrkhetstecken för bolaget och därmed positivt för aktien.

Remium lyfter också fram möjligheten att Fingerprint-ledningen kan höja omsättningsprognosen för 2016. Koncernchefen Jörgen Lantto sade i december att omsättningen i å r kommer hamna på mellan 6.500 och 8.500 miljoner kronor. Om han när rapporten släpps på torsdagsmorgonen höjer lägstanivån i detta intervall skulle det vara ”mycket bra”, enligt Remium. 

”Det visar att de har starkare förtroende och kontroll på framtida omsättningsflöden - kan ledningen dessutom ge någon typ av marknadsindikation för efterfrågan på andra affärssegment, typ kort, så är det väldigt avgörande vad gäller framtida expansionsplaner samt diversifiering av kärnverksamheten”, skriver Remium i kundbrevet och tillägger:

”Detta kommer då att balansera ut argumentet att FING är för "dominant" inom smartphone marknanden, och det kan bara gå söder ut i marknadsandelar (=konkurrens). Bolaget kommer förr eller senare att behöva spela ut sina kort på framtida affärssegment med konkreta kundförfrågningar eller deals in the pipepline”.

Läs fler artiklar
LÄS MER