Annica Hagen ny vd för Åhléns

Åhlens handel retail
Annica Hagen ny vd för Åhléns

Annica Hagen, ny vd för Åhléns. Foto: Press

Finwire / Breakit

Nya vd:n ska "fortsätta att driva på Åhléns omställning”.

Annica Hagen kommer senast från en roll som Sverigechef på köksbolaget Nobia. Hon tillträder som vd för Åhléns den 1 september, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare har hon även jobbat med roller som inkluderat innovation och produktutveckling på bland annat The Absolut Company och Electrolux.

”Att leda utvecklingen av ett av Sveriges mest välkända och uppskattade varumärken, på en marknad med snabb strukturell förändring och stenhård konkurrens, är en oemotståndlig utmaning. Utifrån min bakgrund med fokus på att utveckla konsumenterbjudanden i olika branscher, ser jag fram emot att tillsammans med mina blivande kollegor på Åhléns fortsätta att driva på Åhléns omställning”, säger Annica Hagen.

Åhléns har provat flera olika lösningar de senaste åren för att möta digitaliseringen inom handeln.

Bland annat har bolaget bland annat arbetat på att utveckla en egen digital marknadsplats, något som först avslöjades av platsannonser från varuhusjätten

Åhléns leds för tillfället av Gustaf Öhrn, han berättade i november förra året för Dagens Handel att de inte planerade att bli någon Amazon-kopia utan att det istället handlade om en kurerad marknadsplats även digitalt.

Varuhusjätten ingår i Axel Johnson-koncernen.

Läs fler artiklar
LÄS MER