Insurello laddar kassan efter köpet av Jan Carlzons flyg-startup

Insurello Försäkringar
Insurello laddar kassan efter köpet av Jan Carlzons flyg-startup

Insurellos ledning

Towe Boström

Reporter

Nu ska företaget expandera.
”Vi vet att mörkertalet är stort ute i Europa", säger Marcus Janback.

Insurello har byggt en tjänst som hjälper personer att få rätt ersättning från försäkringsbolag. Bolaget köpte nyligen upp konkursade Ifdelayed, som hade före detta SAS-chefen Jan Carlzon på ägarlistan, och riktat in sig på att hjälpa till med ersättningar vid flygförseningar. 

“Det här är utan tvekan en av våra mest intressanta satsningar”, sa Insurellos grundare Marcus Janback då om planen att integrera Ifdelayeds tjänst.  

Nu tar Insurello in 75 miljoner kronor i en kapitalrunda ledd av Inventure och Schibsted.

Marcus Janback säger att intresset för bolaget varit stort och pengarna ska gå till expansion samt automatisering av tjänsten. 

”Vi vet att mörkertalet är stort ute i Europa och vi kämpar för att alla ska få rätt ersättning, oavsett tidigare erfarenhet, kunskap eller bakgrund. Ingen ska behöva gå miste om försäkringspengar den har rätt till”, säger Marcus Janback.

Linus Dahg är partner på Inventure:

”Insurello är ett av få bolag som växer trots oroliga tider och vi investerar dels i enautomatiserad produkt som löser ett tydligt problem för kunden, men framförallt i ettimponerande team som nu kan ta Insurello ut på nya marknader i Europa”, säger Linus Dahg. 

Den tidigare investeraren Luminar Ventures deltar också i kapitalrundan. Det här innebär att Insurello nu tagit in över 100 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER