Lifvs obemannade butiker blir fler – men målet har skruvats ner rejält

Lifvs Livsmedel butiker
Lifvs obemannade butiker blir fler – men målet har skruvats ner rejält

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Ställer in siktet på större samhällen istället för små orter.

Livsmedelskedjan Lifvs har dragit ned på ambitionerna, och de tidigare planerna på att ha 200 obemannade butiker runtom i landet har inte nåtts. Det rapporterar branschsajten Market

Istället siktar butikskedjan på att växa sitt nuvarande bestånd av 16 butiker till 40 vid årets slut. Redan vid månadsskiftet från augusti till september ska sex nya butiker ha öppnat enligt Lifvs vd Bea Garcia.

“Vi kommer att sätta två butiker i juli och tre i augusti. Hultsfred, Enköping, och klustret i Värmland kommer alla att få butiker. Och så öppnar vi i Mora på torsdag”, säger hon till Market.

Bea Garcia berättar också för sajten att bolaget har byggt egen logistik med både ett centrallager och mindre lager vid deras olika butikskluster. Samtidigt har strategin skruvats om något och Lifvs tittar idag på etableringar i större samhällen istället för i mindre orter.

"För att få lönsamhet behövs ett större kundunderlag med gångavstånd till butiken. Det har gjort att vi nu söker andra lägen", säger Bea Garcia.

Tidigare i år kunde vi rapportera att Lifvs, som grundades av Bea Garcia och Daniel Lundh, tog in 20 miljoner kronor i nytt kapital, vilket innebar att bolaget totalt tagit 40 miljoner i riskkapital sedan starten.

Lifvs har än så länge inga kluster som är lönsamma enligt Bea Garcia. Däremot finns det enskilda enheter som visar lönsamhet.

Läs fler artiklar
LÄS MER