Hjalmar Winbladhs jättefond gör investering i tyskt riskanalysbolag

EQT Ventures Riskmethods
Hjalmar Winbladhs jättefond gör investering i tyskt riskanalysbolag

Hjalmar Winbladh. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Sara Lindmark

Reporter

Den svenska riskkapitalfonden EQT Ventures leder en A-runda på 51 miljoner kronor i Münchenbaserade Riskmethods.

Nyligen drog EQT igång sin investeringsverksamhet i en fond som leds av serieentreprenören Hjalmar Winbladh. Hittills har EQT Ventures gått in med pengar i den tyska prisjämförelsesajten Holidu.

Nu verkar det som att fonden har gjort sin andra investering – den här gången i Münchenbaserade Riskmethods. Bolaget grundades 2013 och är marknadsledande inom identifiering och analysering av globala leverantörskedjor.

Enligt sajten EU-Startups har EQT Ventures lett en serie A-runda på 6 miljoner dollar motsvarande 51 miljoner kronor. Även Riskmethods skriver om investeringen på Linkedin. De befintliga ägarna, Senovo, Point Nine Capital och Bayern Kapital har också deltagit i rundan.

Pengarna kommer att användas till produktinnovation, en utökad närvaro i Europa och upprättande av ett dotterbolag i USA.

Riskmethods förser kunderna med riskanalyser genom en Saas-lösning som gör det möjligt att identifiera, utvärdera och kontrollera risker i globala leverantörskedjor.

“Den ökade globaliseringen, övergången till nya marknader, nationella och internationella lagkrav och politisk oro orsakar en ökad risk i leverantörskedjorna,” säger Riskmethods medgrundare Rolf Zimmer till EU-Startups.

EQT Ventures har avböjt att kommentera uppgifterna.

Läs fler artiklar
LÄS MER