Kim Kardashian ska göra podcast åt Spotify

Spotify podcast
Kim Kardashian ska göra podcast åt Spotify

Kim Kardashian West ska göra en true crime-podd åt Spotify. Foto: TT

Finwire / Breakit

Spotifys poddsatsning gör tung värvning.

Kim Kardashian West har ingått ett exklusivt avtal med Spotify om ett podcast-program inriktat på kriminalfall. Det uppger källor med insyn, rapporterar Wall Street Journal.

Satsningen är ett resultat av att Spotify vill bredda sina intäkter utanför musik, medan Kardashian håller på att studera juridik.

Enligt uppgift kommer Kardashian att göra podcasten ihop med tv-producenten Lori Rotschild Ansaldi och fokus blir på fallet med Kevin Keith. Han fälldes för tre mord 1994 men har länge förnekat att han var förövaren i fallet. Han har överklagat sin dom flera gånger men fick senast möjligheten att bli förhörd av högsta domstolen i Ohio nekad 2018.

Hoppas kunna locka lyssnare med hett ämne

Det utvalda temat för podcasten har potential att locka många lyssnare sett till den senaste tidens massiva protester i USA efter att en svart oskyldig man dödats av polisen och hur svarta generellt behandlas.

Spotifygrundaren och bolagets vd Daniel Ek har också uttalat sitt stöd till protesterna i USA.

Kim Kardashian är annars en realitystjärna och entreprenör. Hon är gift med musikstjärnan Kanye West.

Spotify har satsat stenhårt på podcast de senaste året och för bara en knapp månad sen köpte man Joe Rogans podcast som anses vara en av världens största.

En affär som var ett klipp för båda skrev Breakits Stefan Lundell då.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER