Sök

De går i Voi och Klarnas fotspår – antas till SSE Business Lab: “Mångfald en tydlig trend”

SSE Business Labinkubator

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska coachas av Handelshögskolans techprofiler.

Sju team har antagits till accelerationsprogrammet Activate som drivs av SSE Business Lab, inkubatorn vid Handelshögskolan. Det framgår av ett pressmeddelande.

I år består 6 av 7 antagna grundar-team av både kvinnor och män, något inkubatorn lyfter fram som en framgång. 

“Allbrights nyligen släppta rapport om mångfald inom techbranschen belyste de enorma strukturella problem som finns i denna sektor. Därför är vi än mer övertygade att det mångfaldsarbete vi gör och börjar se resultaten av är av enorm betydelse”, säger Julia Delin, vd på SSE Business Lab i pressmeddelandet.

Accelerationsprogrammet Activate pågår under åtta veckor med syftet att ge de deltagande teamen en möjlighet att förverkliga sin affärsidé. Tidigare har företag som Voi och Klarna börjat sin bana på SSE Business Lab. Inkubatorn har också namnkunniga rådgivare i form av bland andra Sebastian Knutsson, grundare av King, och Cristina Stenbeck.

“För oss är teamet väldigt viktigt i bedömningen för vilka som ska bli antagna eller inte. Vi anser att ett team med mångfald, som har möjlighet att inkorporera fler och bredare perspektiv, har större potential att nå framgång med sin affärsidé. Det är därför ingen slump att mångfald är en så tydlig trend bland dessa team, och vi är glada att fortsatt kunna locka till oss team med stor potential”, säger Sebastian Knutsson.

Den 20 augusti ska teamen pitcha sina företag inför inbjudna investerare.

De antagna bolagen

Linkely: Har tagit fram en plattform där frilansare och företag kan mötas för rekrytering och nätverksbyggande.

Kollectiv: Plattform som levererar “hälsosamma och balanserade” måltider direkt till personer i Stockholm. “Kollektiv driver molnkök som låter kvinnor från olika kulturer agera värd när de lagar autentiska, näringsmässigt kompletta och hållbart paketerade rätter.”

Digibility: Digital plattform som ska underlätta bedömningsprocessen av elevers förmågor i lärandet. “Vi vill ge lärarna och eleverna rätt verktyg så att utbildningen kan anpassas efter elevens behov.”

Urban Culture: Bygger och levererar hydroponiska odlingscontainrar som är koldioxidneutrala och oberoende av klimat. Ska använda AI för att “uppnå optimala växtförhållanden".

Skrym: Arbetar för att eliminera onödig luft i e-handelspaket. Utvecklar optimeringssystem som ska sänka både utsläpp och fraktkostnader.

Lassie: Vill erbjuda en digital on-demand försäkring för djur “som värnar om djurens hälsa genom hela cykeln istället för bara när skadan uppstår.”

Lively: Digital plattform som kopplar ihop musiker som söker spelningar med privatpersoner som vill ha skräddarsydd livemusik. Ska göra det möjligt för kunder att önska specifika låtar och genrer för exempelvis ett bröllop.

Läs mer