Ny drömsiffra för Whatsapp – har över en miljard användare

Facebook Whatsapp
Ny drömsiffra för Whatsapp – har över en miljard användare

TT/Karly Domb Sadof

Breakit

Den Facebook-ägda chattappen når en ny stor milstolpe.

En miljard människor. Så många använder chatt-appen Whatsapp varje månad. Det meddelar bolaget nu i en bloggpost på sin sajt. 

Och ska man tro chattjätten så är det bara början. 

”Nu är det tillbaka till arbetet – vi har fortfarande 6 miljarder människor att få över till Whatsapp", skriver bolaget.

Som en jämförelse har världens största sociala medium Facebook i dagsläget 1,59 miljarder aktiva användare i månaden. Twitter har i sin tur 320 miljoner aktiva användare i månaden. 

Hösten 2014 köptes Whatsapp upp av Facebook för motsvarande 137 miljarder kronor. Bolaget drivs dock fortsatt av grundarna Jan Koum och Brian Acton.

Whatsapps ökade betydelse innebär också att samma bolag nu kontrollerar två av planetens absolut mest populära meddelandetjänster. Facebooks äger ju, utöver Whatsapp, den egna chattappen Messenger.

Nyligen meddelade Whatsapp att tjänsten skrotar sin betalmodell och i stället ska ha en affärsmodell som bygger på att företag kan "kommunicera med användarna" på ett sätt som bolaget hittills inte har specificerat.

Parallellt med det har Facebook planer på att göra Messenger till en plattform för andra appar, till exempel e-handel och spel.

Kontentan är således, lite hårdvinklat, att Facebook kommer allt närmare världsherravälde i mobilen.

Läs fler artiklar
LÄS MER