Han tänkte skapa ett datorspel – det blev en e-postdödare

Slack
Han tänkte skapa ett datorspel – det blev en e-postdödare

FOTO: Flickr/Kris Krüg

Breakit

Målet var att skapa en ny spelsuccé. I stället lyckades Stewart Butterfield ta fram något av en e-postdödare som erbjuder effektiv kommunikation på jobbet.

Slack är tjänsten som väckt stor uppmärksamhet i både teknikbranschen och media.

Nu ska företaget ta in 1,4 miljarder kronor i en finanseringsrunda som enligt källor värderar företaget till cirka 24 miljarder kronor. Det är minst sagt anmärkningsvärt då det innebär att värdet har mer än dubblerats - på fem månader.

Slack grundades 2009 av Stewart Butterfield. Efter att ha sålt fotosajten Flickr till Yahoo ville Stewart satsa på att skapa en spelsuccé. När spelkonceptet Glitch misslyckades byggde han i stället vidare på ett internt verktyg som använts under utvecklandet och idén till Slack föddes.

De befintliga investerararna i Slack är ordentliga tungviktare. Här märks Accel Partners, Andreessen Horowitz, Google Ventures och Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Den nya finansieringen ska slutföras under de kommande veckorna och ett flertal nya investerare går in i företaget, däribland Institutional Venture Partners, Index Ventures och DST Global. Mest kapital står dock Horizons Ventures för, en Hongkongbaserad investeringsfirma som grundats av miljardären Li Ka-shing. Han ska ha satsat 50 miljoner dollar i rundan.

Slack vänder sig till företag som vill hitta ett smidigt sätt för de anställda att kommunicera på jobbet.

Av totalt en halv miljon användare betalar i dagsläget 135.000 personer en månadskostnad på 6,67 dollar.

Slack erbjuder bland annat möjligheten att skicka meddelanden, privata chattgrupper samt sökbarhet i allt material.Tjänsten har även integrerats med molntjänster som Google Docs, Dropbox och Zendesk.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER