Sök

Blackrock går in i Trustly – som spränger miljardvallen

Trustlyfintech

Oskar Berglund, vd Trustly. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"Ett bevis på Trustlys stora framgång."

Riskkapitaljätten Blackrock blir, tillsammans med ett konsortium av institutionella investerare, minoritetsägare i det svenska betalbolaget Trustly. Det meddelar bolaget själva i ett pressmeddelande.

Trustly köptes i mars 2018 upp av Nordic Capital, som förblir majoritetsägare även efter den senaste transaktionen.

”Att Nordic Capital kan locka till sig ett investerarkonsortium i världsklass är ett bevis på Trustlys stora framgång. Vi välkomnar våra nya partners och medinvesterare och ser fram emot att fortsätta Trustlys framgångsrika resa tillsammans”, säger Fredrik Näslund, delägare i Nordic Capital Advisors.

Det framgår inte av pressmeddelandet vilka summor det rör sig om eller om det sker köp av existerande eller nya aktier.

Omsätter över miljarden

Trustly offentliggör samtidigt som nyheten om investeringen sin senaste årsredovisning. Den visar att bolaget, som erbjuder direkta bankbetalningar online, under fjolåret omsatte 1,4 miljarder kronor. Under 2018 hade bolaget intäkter på 890 miljoner kronor. 

Enligt Trustly är det främst i Europa som tillväxten sker. Men även den amerikanska marknaden ska visa tillväxt efter att bolaget under fjolåret slog sig samman med USA-baserade Pay with my bank.

Resultatet för 2019 skrevs till 68,5 miljoner kronor.

Utöver Blackrock har även Aberdeen Standard investments, Investment Corporation of Dubai, RSIC och Neuberger Bergman investerat i samband med den senaste transaktionen.

 

Läs mer