Klarna lanserar lojalitetsprogrammet Vibe – kommer till Sverige nästa år

Klarna
Klarna lanserar lojalitetsprogrammet Vibe – kommer till Sverige nästa år

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Poängen ska kunna växlas mot exempelvis presentkort, meddelar Klarna.

Fintech-bolaget Klarna meddelar idag att de snart kommer att lansera en ny funktion som ska locka användarna till deras betaltjänst. I ett pressmeddelande skriver Klarna att de under juni kommer att släppa ett eget lojalitetsprogram på den amerikanska marknaden, något som har fått namnet Vibe.

Under nästa år är planen att lansera Vibe även på andra för Klarna viktiga marknader, så som Sverige, Tyskland, Australien och Storbritannien.

“Vi är extremt stolta över att vara det första företaget inom segmentet för köp-nu-betala-senare som erbjuder ett personligt anpassat lojalitetsprogram. Vårt fokus nu är att ge våra närmare 8 miljoner kunder i USA den mest bekväma, sömlösa och njutbara shoppingupplevelsen vi kan”, säger Sebastian Siemiatkowski, Klarnas vd i pressmeddelandet. 

I USA kommer kunden som använder sig av Klarna i samband med ett köp, antingen vid online eller vid anslutna butiker, att tjäna en Vibe-poäng för varje spenderad dollar. Poängen ska sedan kunna bytas in mot olika belöningar i form av exempelvis presentkort.

Vibe-medlemmar ska också få tillgång till särskilda reor, skriver Klarna i pressmeddelandet. 

Klarna skriver också att deras app har laddats ned över 4,4 miljoner gånger i USA, men att de har 8 miljoner användare i landet.

Läs fler artiklar
LÄS MER