Visste du att Facebook-appen kan vara mobilens största batteritjuv?

Facebook Android Batterier
Visste du att Facebook-appen kan vara mobilens största batteritjuv?

Foto: Flickr/Martin Abegglen

Jonas de Lange

Reporter

Nya tester visar att batteritiden på en Android-telefon kan öka med 20 procent om man tar bort Facebook-appen.

Enligt en reporter på den brittiska tidningen The Guardian sparade han 20 procent av batteriet på sin telefon när han avinstallerade appen.

Det började med att Android-bloggaren Russel Holly raderade appen från sin telefon på grund av långa laddningstider. En rad användare på nätforumet Reddit gjorde sedan ett större test och jämförde facebook med 15 andra appar.

Då visade det sig att andra appar på telefonen startades upp mot 15 minuter snabbare om man inte hade Facebooks huvudapp eller Facebook Messenger installerat.

Efter detta testade The Guardians Samuel Gibbs att ta bort Facebook-appen från sin egen telefon. Då visade det sig att batteritiden ökade med hela 20 procent.

Intressant är också att mycket av den sparade batteritiden kom från att själva operativsystemet på telefonen drog mindre ström.

På Facebooks kontor har produktchefen Chris Cox, sedan en tid tillbaka, tvingat sina utvecklare att använda Android-telefoner i stället för Iphones tills de har löst energiproblemet. Hittills har det inte gett några resultat och tiden får visa om fler Android-användare får nog av appens batterislukande på sikt.

Läs mer

Zuckerberg tvingar Facebooks anställda att använda Android

Efter Spotifys personalreform - Mark Zuckerberg tar pappaledigt

Acast till börsen – efter heta rykten om affär med Facebook

Läs fler artiklar
LÄS MER