Think ska spana efter skånska startups åt riskkapitaljättarna

Breakit - Think ska spana efter skånska startups åt riskkapitaljättarna

Jeremie Poirier och Johannes Ivarsson som grundat Think.

Sara Lindmark

Reporter

Den Helsingborgsbaserade acceleratorn teamar upp med fem stora europeiska riskkapitalbolag, däribland Northzone och EQT Ventures.

Think bildar ett nytt riskkapitalnätverk för att förstärka relationerna mellan startups och investerare. Det långsiktiga målet är att skapa ännu bättre förutsättningar för den skånska startupscenen och få till en ökning av de privata riskkapitalinvesteringarna i södra Sverige.

De nya partnerbolagen är EQT Ventures, Creandum, Northzone, Holtzbrinck Ventures och Spintop Ventures. Bolagen förvaltar tillsammans över 13 miljarder kronor och har bland annat investerat i Spotify, Klarna, Tictail, Brisk och Zalando.

“Partnerskapet handlar inte om pengar utan om att skapa de här kontakterna mellan startups och investerare. Vi möter en massa startups från regionen som vi kan rekommendera för riskkapitalbolagen, som inte har möjlighet att vara på plats här nere hela tiden,” säger Jeremie Poirier, medgrundare och ansvarig för internationalisering på Think.

Förhoppningen är att samarbetet ska leda till fler workshops ledda av riskkapitalbolag, events med investeringsfokus och ännu fler möten mellan investerare och startups.

“De partners som ingår i vårt riskkapitalnätverk har insett att de vinner mycket på att inleda relationer med entreprenörer så tidigt som möjligt. Vi är stolta över att de ser oss som en betrodd part för att hjälpa till med just detta,” säger Johannes Ivarsson, medgrundare och acceleratorchef på Think.

Läs fler artiklar
LÄS MER