Northvolts Peter Carlsson om tiden med Elon Musk: "En berg- och dalbana"

Northvolt Tesla Energi
Northvolts Peter Carlsson om tiden med Elon Musk: "En berg- och dalbana"

Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt. Foto: TT.

Johanna Ekström

Reporter

I en längre intervju med Di Weekend berättar Northvolts grundare Peter Carlsson om tiden på Tesla och varför han nobbade ett mer lukrativt jobberbjudande från Apple.

Peter Carlssons Northvolt bygger en grön batterifabrik i Skellefteå och har tagit in stora summor pengar. Projektet beräknas totalt kosta 40 miljarder kronor. 

I medierna går han ibland under namnet Tesla-svensken, efter sin tid på Elon Musks bilföretag, men i en intervju med Di Weekend berättar han att han lika gärna kunde ha hamnat på Apple. Bolaget hörde av sig och visade intresse i samma veva som Tesla. Och vid den tiden låg Tesla bara i startgroparna medan Apple drog in stora summor.

“Apple hade sett väldigt bra ut på cv:t och jag hade fått betydligt bättre betalt. Men Tesla lockade med en oerhörd energi och med många intressanta människor som Elon Musk hade lockat till sig”, säger han. 

Både jobbigt och spännande att jobba med Musk

På frågan om hur det var att jobba med Elon Musk blir svaret att det var “enormt spännande och enormt jobbigt”.

“Jag har aldrig under mitt yrkesliv lärt mig så mycket som jag gjorde under den perioden. Det var en berg- och dalbana. Hade jag inte jobbat på Tesla hade jag inte startat Northvolt, och jag hade inte varit förberedd på allt som skulle komma”, säger han. 

Läs fler artiklar
LÄS MER