Amazon i långt gångna samtal om att köpa autonoma bilstartupen Zoox

Amazon Zoox e-handel

Finwire / Breakit

Vill kunna leverera sina varor utan förare.

E-handelsjätten Amazon uppges vara i långt gångna samtal om att köpa den autonoma bilstartupen Zoox, enligt Wall Street Journals källor.

Affären, som potentiellt är några veckor bort, skulle se Zoox säljas för ett pris som understiger den aktuella företagsvärderingen på 3,2 miljarder dollar från en finansieringsrunda 2018.

För Amazon innebär ett uppköp av Zoox en fortsatt satsning mot drömmen om att förarlöst kunna leverera mer av sina varor. Denna önskan har sporrat tidigare investeringar i autonoma bilstartups, så som med Aurora Innovations finansieringsrunda på 530 miljoner dollar förra året.

Zoox å andra sidan är i behov av pengar. Sedan senaste rundan 2018 har det klarnat för investerare att det lär bli svårt att snabbt få ut självkörande bilar på offentliga vägar. Detta har försvårat möjligheterna för ny finansiering för Zoox. Därtill har coronapandemin ytterligare försvårat situationen genom att riskkapitalet främst sökt sig till de större aktörerna på området, så som Alphabets Waymo och General Motors-ägda Cruise.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER