Stefan Lundell: Jag har fått tummen upp från min vd – nu ska Breakit köpa aktier i Acast

Breakit Aktier
Stefan Lundell: Jag har fått tummen upp från min vd – nu ska Breakit köpa aktier i Acast

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Stefan Lundell har bestämt sig för att köpa aktier i ett av Sveriges hetaste, onoterade techbolag.
Men orsaken är inte den du tror.

Den här texten publicerades först i ett mejl till Breakits Premium-läsare.

Nu har jag bestämt mig (och jag har dessutom fått tummen upp från min vd).

Breakit ska köpa in sig i poddbolaget Acast.

Inte för att ta ett större kliv in på den glödheta podcast-marknaden, där bland annat Spotify just nu investerar miljardbelopp. Eller för att aktien i gråhandeln gått ner kraftigt (vilket det ryktas om). Nej, syftet är så klart för att komma åt alla heta nyheter i miljardbolaget innan konkurrenterna. Som aktieägare får du ju full tillgång till både kvartalsrapporter och årsredovisning i god tid innan de kommer in till Bolagsverket. Och om Acast äntligen gör slag i saken och faktiskt går till börsen i år så lär aktieägarna få reda på det först.

Idén kom till mig igår när jag fick hjälp med att analysera poddbolagets färska årsredovisning. Där fanns för övrigt en hel hög med intressanta nyheter (missa inte att läsa den texten här).

“Varför köper du inte några aktier i Acast själv – då skulle du ju få kvartalsrapporten som alla andra ägare om några dagar”, påpekade källan.

Jag högg direkt och kastade ut en krok till en av mäklarna som förmedlar Acast-aktier. Men det vore synd att säga att han högg. Jag erbjöd mig att köpa 10 aktier – en affär på knappa 10.000 kronor.

Mäklaren kontrade med att han var villig att “lyfta luren” om jag vill köpa aktier för “low 10 mkr”.

Riktigt de finansiella musklerna besitter vi inte på Breakit. Så därför kommer min raka uppmaning här: Hör av dig till mig om du vill sälja 10 aktier i Acast! Jag kan erbjuda cash – eller ett gäng Breakit-aktier.

Först till kvarn!

Ps. Missa som sagt inte min exklusiva analys och kartläggning av Acast. Där avslöjas en massa spännande – allt från bråk och stämningar till sänkt vd-lön och analys av affärsmodellen.

Läs ocksåKARTLÄGGNING: Hemliga handeln med tech-aktier utanför börsen – allt du behöver veta

Läs fler artiklar
LÄS MER