Succé för Breakit24Live – så många såg maraton-sändningen

Breakit Breakit24Live
Succé för Breakit24Live – så många såg maraton-sändningen

Breakit

Breakits 24 timmar långa live-sändning blev en succé.
”Det var ett helt galet dygn”, säger Carin Roeraade, kreativ chef på Breakit.

I torsdags samlade Breakit Sveriges tyngsta entreprenörer, investerare och ministrar under en 24 timmar lång maratonsändning. Syftet med sändningen var att stötta, inspirera och engagera det nya näringslivet under corona-pandemin – och tillsammans blicka framåt. 

Bland gästerna som debatterade och intervjuades fanns allt från entreprenörsstjärnor som Sebastian Siemiatkowski (Klarna), Karin Lindahl (Indiska), Elina Berglund (Natural Cycles), Jacob de Geer (Izettle), Petter Alexis och Jarno Vanhatapio (Nakd) till politiker som Anders Ygeman (S), Ibrahim Baylan (S) och Anna Kinberg-Batra

Totalt sett deltog över 80 personer från hela världen under maratonsändningen, som även inkluderade allt från konserter till morgon-yoga. 

Allt sändes på Breakit.se via Twitch.

”Det var ett helt galet dygn – som verkligen gick över förväntan. Vi är jätteglada över all positiv respons vi har fått, både under och efter sändningen”, säger Carin Roeraade, kreativ chef på Breakit.

Nu kan Breakit avslöja tittarsiffrorna – och det blev en succé. Totalt sett såg 77.000 unika användare sändningen, som hade totalt 140.000 live-visningar*.

”Det är en riktigt stark siffra som vi är jättenöjda med. Hade vi exempelvis varit i Almedalen, som planerat, och gjort det här eventet fysiskt hade vi aldrig kunnat nå lika många”, säger Carin Roeraade.

För Breakits redaktion var live-sändningen också en helt ny typ av utmaning.

Jon Mauno Pettersson, redaktionschef på Breakit, kommenterar: 

”Det var riktigt häftigt att se hur snabbt vår redaktion, som annars nästan bara jobbar med text och ljud, plötsligt förvandlades till ett gäng tv-stjärnor” säger han och fortsätter:

“Att göra live-tv-debut med att intervjua några av Sveriges tyngsta entreprenörer och ministrar är väldigt modigt. Men allt gick hur bra som helst, och det blev mängder med spännande intervjuer och möten.”

Kommer det bli fler maraton-sändningar?

”Ja, det tror jag verkligen! Vi har redan börjat planera…”, säger Carin Roeraade.

*Alla tittningar i efterhand + klipp som publicerats i artiklar är ej inkluderade i den här siffran.

Läs fler artiklar
LÄS MER