Pär-Jörgen Pärson: Därför kan krisen ge ditt bolag den styrka inget kapital kan köpa

Northzone Almi Invest Investering
Pär-Jörgen Pärson: Därför kan krisen ge ditt bolag den styrka inget kapital kan köpa

Pär-Jörgen Pärson. Foto: Sara Lindmark

Towe Boström

Reporter

Krisen kan föda nya storbolag tror stjärninvesteraren.

Corona-krisen har dragit ett vått täcke över näringslivet och mycket av kommersen har stängt ner. Men vad händer egentligen med riskkapitalet när krisen kommer springande – är det helt kört nu?

Nej inte alls menar Mikael Karlsson, vd på Almi Invest.

"Man ska inte vara rädd för att ta kontakt i det här läget. Väldig många jag pratar med, både änglar och andra aktörer, vittnar om ett ganska lågt inflöde i det här läget. Många vill kika på nya bolag, har fyllda kassor och vill agera" säger han i en panel under vår livesändning Breakit24Live.

Han pekade även på att det kan komma bra saker ur krisen och att många av Almis tidigare investeringar, exempelvis under finanskrisen, har fallit väl ut. 

Pär-Jörgen Pärson: Det kan inget kapital köpa 

Pär-Jörgen Pärson är inne på ett liknande spår. Han menar att kärnan i att bygga ett starkt bolag bland annat grundar sig i känslan av att ha gått igenom tunga perioder tillsammans. 

Spotify är ett exempel på ett bolag som erövrat världen – och som föddes under en brinnande finanskris. 

Ur krisen kommer styrka, alltså. 

”Det är då man verkligen får fram vad de viktiga värderingarna är i bolaget och jag tror att det är huvudskälet till varför så många av de här jätteframgångsrika bolagen vuxit ur askan av dotcom-kraschen eller finanskrisen", säger Pär-Jörgen Pärson och fortsätter; 

"De startades med förutsättningar som var rätt tuffa, och folk var med av de rätta anledningarna. De skapade relationer till varandra som handlade om att de hade en vision om att göra något speciellt. När man får det får man också den här enorma kraften i ett bolag, och det finns inget kapital som kan köpa det", säger Pär-Jörgen Pärson.

Läs fler artiklar
LÄS MER