Spartjänsten Lysa tar in 60 miljoner kronor

Lysa fintech
Spartjänsten Lysa tar in 60 miljoner kronor

Anders Borg, Henrik Littecke, Emilie Andersson, Patrik Adamson och Karl-Johan Persson. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Lysa tar in kapital från bland annat Anders Borg och Karl-Johan Persson.

Lysa har tagit fram en plattform för digitaliserad fondrådgivning som också kallas för robotrådgiving. Förenklat innebär det att Lysa kan pressa fondavgifterna rejält jämfört med traditionella fonder trots att inte risknivån ökar.

Nu fyller Lysa på kassan med 60 miljoner kronor från sina tidigare ägare. Det innefattar profiler som Anders Borg, Christer Gardell, Karl-Johan Persson och Nicklas Storåkers.

Patrik Adamson är vd och grundare på Lysa.

”Coronaviruset har påverkat samhället, människors hälsa och i stort sett all företagsamhet. De långsiktiga effekterna är svåra att förutsäga. Därför bestämde vi oss för att förstärka vår balansräkning. Pengarna ska gå till att fortsätta utveckla våra tjänster”, säger Patrik Adamson. 

Lysa grundades under 2017 och förvaltar i dag över 5 miljarder kronor och uppger att de har över 40.000 betalande kunder. 

Tidigare i år sålde sparekonomen Claes Hemberg sina aktier i Lysa. Han hade inte lyckats hitta någon aktiv roll i bolaget och bestämde sig därför för att sälja.

"Jag gillar Lysa-gänget på flera sätt, jag önskar dem stort lycka till, men nu får jag följa dem från publikplats”, sa han till Breakit då.

Läs mer

Lysa – de 17 största ägarna som står bakom heta fondutmanaren

Sparprofilen Claes Hemberg bryter med Lysa – "Jag är inte sentimental"

Paynova gillar grälet mellan Klarna och Qliro – ser möjligheter

Läs fler artiklar
LÄS MER