Efter veckans stora fiasko – nu ger jag mig själv sparken (igen)

Lundells vecka
Efter veckans stora fiasko – nu ger jag mig själv sparken (igen)

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Stefan Lundell har svårt att charma både sig själv och publiken.

För en person med en sådan grandios självbild som mig har det varit en minst sagt utmanande vecka.

Jag börjar med det som tagit mig klart hårdast – ingen vill läsa vad jag skriver.

Igår drog jag och techprofilerna Nicklas Storåkers och Paul Fischbein ut på jakt efter Amazons hemliga lager. Det blev en riktigt givande resa. Inte bara för att jag fick tillfälle att åka i Storåkers komfortabla Tesla. 

Nej, vi hittade faktiskt flera viktiga pusselbitar som hjälpte oss att lägga pusslet kring när Amazon på riktigt tar steget in i Sverige. Dessutom blev texten rätt kul då jag för en gångs skull investerade lite längre tid i skrivarbetet.

Just därför var jag extra spänd när vi strax efter nio på torsdagskvällen publicerade reportaget på sajten. Det här skulle väl folk gilla?

Men icke. Så här långt är det bara 1 av 10 premium-läsare som bemödat sig att klicka sig in på artikeln. 1 av 10!?!

Jag är helt knäckt. Och ja, det stämmer. Detta är ännu ett desperat försök att få i alla fall några fler att ta del av mitt alster.

Det här läsarfiaskot kom dessutom i ett läge då mitt självförtroende redan var en smula stukat. Tidigare i veckan tvingades jag nämligen inse att jag inte håller måttet på ytterligare ett område, nämligen i Breakits styrelse.

Mina snälla kollegor i styrelsen hävdar visserligen motsatsen men jag har slutligen insett att jag inte är rätt person att leda arbetet i Breakits styrelse.

Egentligen var det ju ett skämt redan från början. Att jag, en av Sveriges mest ostrukturerade och ostrategiska människor, skulle agera styrelseordförande. Men därför blev det extra smärtsamt att typ ingen uppskattade det som jag ändå trodde jag var rätt bra på – att skriva reportage.

Tungt, tungt. Men bara lugn. Jag säger som den gamla skidstjärnan Per Elofsson – ”det är bara att bryta ihop och komma igen”.

Trevlig helg!  

PS. Även om du inte vill eller orkar ta del av mitt Amazon-reportage så bara måste du läsa Johanna Ekström och Erik Wisterbergs fantastiska granskning av Östermalms-entreprenören som misstänks svindlat småsparare på 40 miljarder kronor. En sanslös story. Obligatorisk läsning!

Läs fler artiklar
LÄS MER